Feyenoord bindt 'jongen van Rotterdam-Zuid': 'Niets liever dan in De Kuip spelen'

Feyenoord bindt 'jongen van Rotterdam-Zuid': 'Niets liever dan in De Kuip spelen'

29-05-2017 17:15
18

Lutsharel Geertruida heeft zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De zestienjarige verdediger zette maandag in De Kuip zijn handtekening onder een driejarige verbintenis, tot medio 2020. Het talent sluit komend seizoen aan bij Feyenoord Onder 19.

"Lutsharel is een moderne en fysiek sterke verdediger", zegt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. "Hij heeft veel doorgroeimogelijkheden en we zien een mooie toekomst voor hem bij Feyenoord. We zijn zeer blij dat we hem voor drie jaar aan de club hebben kunnen binden."

Geertruida is in de wolken met zijn eerste verbintenis bij Feyenoord. "Voor mij is dit contract een droom die uitkomt", aldus de jongeling. "Sinds ik voor deze club speel, is dit mijn doel. Ik ben een jongen van Rotterdam-Zuid en wil niks liever dan ooit in De Kuip spelen. Daar ga ik de komende jaren keihard mijn best voor doen."

Geertruida maakt sinds 2012 deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord, dat hem oppikte bij de amateurs van Overmaas. Deze maand was hij met Oranje actief op het EK onder 17.