AZ verlengt op de valreep: 'Mijn doel is uiteraard om de eerste keeper te worden'

AZ verlengt op de valreep: 'Mijn doel is uiteraard om de eerste keeper te worden'

29-05-2017 18:27
3

AZ heeft maandag het contract van Nick Olij verlengd tot medio 2019, met een optie voor nog twee seizoenen. De huidige verbintenis van de 21-jarige doelman liep over enkele weken af.

Olij was dit seizoen de eerste keeper van van Jong AZ, dat de titel in de Tweede Divisie veroverde. In het bekerduel met ASWH (2-0) maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Alkmaarders. "Nick maakt vanuit de eigen opleiding een heel goede ontwikkeling door. Komend seizoen is hij de eerste keeper van Jong AZ in de Jupiler League", zegt technisch directeur Max Huiberts.

"Daar kan hij laten zien dat hij uiteindelijk klaar is voor het grote werk", vervolgt Huiberts. "Nick is met zijn 21 jaar nog jong voor een keeper en heeft dus nog heel veel jaar voor zich om ervaring op te doen, want dat is essentieel voor zijn positie. Afgelopen jaar heeft hij bewezen dat hij een groot aandeel had in de titel van Jong AZ. Zowel in als buiten het veld."

Olij reageert verheugd op zijn contractverlenging. "Dit seizoen heb ik m'n debuut in het eerste gemaakt, waar ik vijf jaar keihard voor heb gewerkt. Dat smaakt naar meer. Met Jong AZ gaan we de Jupiler League in, waar ik me verder wil ontwikkelen. Op langere termijn is m'n doel uiteraard om keeper van het eerste elftal te worden. Daar ga ik de komende jaren hard m'n best voor doen."