'Ronaldo trek ik niet. Marcelo vind ik een jankerd. Met Benzema heb ik niets'

'Ronaldo trek ik niet. Marcelo vind ik een jankerd. Met Benzema heb ik niets'

30-05-2017 09:12
33

Jan Joost van Gangelen hoopt dat Juventus zaterdagavond wint van Real Madrid in de finale van de Champions League. De presentator heeft een uitgesproken voorkeur voor de Italianen, vertelt hij in gesprek met de VARA Gids. 

"Ten eerste hoop ik dat de mythe blijft bestaan dat nog nooit een club twee keer achter elkaar de Champions League heeft gewonnen. Ten tweede hou ik gewoon zó van die Italianen. Jongen, ik vind dat zulke coole gasten. Zo’n Buffon: het semi-malafide druipt er vanaf – hij is ook weleens betrapt met zo'n gekke sigarenboer en betalingen in Rolexen – maar dat vind ik dus mooi", aldus Van Gangelen. 

Cristiano Ronaldo 'trekt hij slecht'. "Pepe, trek ik ook niet. Marcelo (foto) vind ik een jankerd. Met Benzema heb ik niets. Natuurlijk, het zijn allemaal mooie spelers, maar eigenlijk is de B-ploeg van Real leuker dan de A-ploeg."

"Ik hoop gewoon dat Juve wint – met dat prachtige shirt en met die drie voetballende slagers achterin, Bonucci, Barzagli, Chiellini. Zij zijn ook BBC, net als de voorhoede van Madrid", vervolgt hij. "En op doel staat Buffon, die álles in zijn carrière gewonnen heeft behalve de Champions League. Ze moeten Real gewoon vet gaan aanpakken, net zoals ze bij Barça hebben gedaan."

De Champions League-finale wordt zaterdag om 20.45 uur gespeeld in Cardiff.