Update: 'Grot en Dumic in belangstelling van Engelse clubs; Utrecht wil Kadioglu'

Update: 'Grot en Dumic in belangstelling van Engelse clubs; Utrecht wil Kadioglu'

30-05-2017 16:15
39

Door de degradatie van NEC is de kans groot dat een aanzienlijk deel van de selectie zijn heil elders gaat zoeken. Zes belangrijke krachten staan in de belangstelling van clubs, meldt de Gelderlander dinsdag.

Vooral voor de grote talenten Ferdi Kadioglu en Jay-Roy Grot bestaat veel interesse van clubs uit binnen- en buitenland. Ook basisspelers als Dario Dumic, Wojciech Golla, Joris Delle en Gregor Breinburg kunnen rekenen op de nodige belangstelling uit zowel de Eredivisie als andere competities. Een leegloop dreigt dus voor NEC.

Taiwo Awoniyi (Liverpool), Ali Messaoud (FC Vaduz) en Lorenzo Burnet (Slovan Bratislava) werden afgelopen seizoen allemaal gehuurd en zullen na het aflopen van hun huurovereenkomsten in principe niet terugkeren bij de club. Eerder werd al bekend dat technisch manager Edwin de Kruijff zal vertrekken na de degradatie, evenals assistent-trainer Ernie Brandts.

Update 16.15: Dumic en Grot staan in de belangstelling van clubs uit het Championship. Dat meldt Voetbal International dinsdag. Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij FC Utrecht. NEC zal volgens het weekblad flink moeten snijden in de selectie.  Veel spelerscontracten bevatten géén degradatieclausule. In de Jupiler League zullen dus exact dezelfde salarissen moeten worden betaald, terwijl de begroting met miljoenen euro's daalt.