In het kort: FC Groningen oefent tegen Koeman, Smit Lid van verdienste

In het kort: FC Groningen oefent tegen Koeman, Smit Lid van verdienste

30-05-2017 17:36
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

FC Groningen oefent tegen Koeman
Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen neemt FC Groningen het in een oefenduel op tegen Everton. Dat maakt de eredivisionist dinsdag bekend via de officiële kanalen. De wedstrijd wordt op 22 juli afgewerkt en vindt plaats in het Noordlease Stadion. Bij Everton staat Ronald Koeman aan het roer. Hij en zijn assistent Erwin Koeman begonnen hun carrière in Groningen. 

Smit lid van verdienste
Jan Smit is dinsdagmiddag benoemd tot Lid van verdienste van de KNVB. Van de burgemeester kreeg de afzwaaiende preses van Heracles Almelo een Erepenning. Smit neemt deze zomer afscheid van de club. Hij was bijna twintig jaar voorzitter. 

Kompany na anderhalf jaar terug bij Rode Duivels
Vincent Kompany is door bondscoach Roberto Martinez opgenomen in de nationale selectie van België. De verdediger van Manchester City speelde eind 2015 zijn laatste interland en moest sindsdien keer op keer verstek laten gaan vanwege blessures. De Rode Duivels spelen op 5 juni vriendschappelijk tegen Tsjechië en op 9 juni wacht de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland.

Spalletti houdt het voor gezien bij AS Roma
AS Roma moet op zoek naar een nieuwe trainer, nu Luciano Spalletti bekend heeft gemaakt dat hij zijn aflopende contract niet verlengt. De Italiaan nam anderhalf jaar geleden de leiding over bij Roma en wist de Giallorossi twee keer naar de Champions League te loodsen. Spalletti gaat nu naar alle waarschijnlijkheid aan de slag bij Internazionale.