Update: Liverpool akkoord met Solanke: Vitesse-bekende komt over van Chelsea

Update: Liverpool akkoord met Solanke: Vitesse-bekende komt over van Chelsea

30-05-2017 18:04
6

Dominic Solanke gaat zijn carrière waarschijnlijk vervolgen bij Liverpool. Manager Jürgen Klopp is erin geslaagd de oud-huurling van Vitesse weg te plukken bij Chelsea, meldt The Times.

Solanke speelde vorig seizoen een jaar op huurbasis in Arnhem en wist destijds zeven keer te scoren in 25 Eredivisie-duels. Bij Chelsea komt de negentienjarige spits niet in aanmerking voor speelminuten en dus wil hij ergens anders voor zijn kans gaan. Interesse is er van Celtic en RB Leipzig, maar Liverpool wordt de waarschijnlijke nieuwe werkgever.

Solanke zal in Liverpool een weeksalaris van omstreeks 25.000 euro verdienen. Hij hoopt op meer kansen onder Klopp, die bekend staat om het door laten stromen van jeugdspelers. De transfersom is nog niet bekend. The Times meldt dat 'een tribunaal de som zal bepalen, omdat de tiener geen akkoord heeft bereikt met Chelsea over een nieuw contract'. In Engeland komt er een tribunaal aan te pas voor het bepalen van de transfersom als een speler onder de 24 jaar bij een aflopend contract van club wil wisselen.

Update 18.04 uur: Dominic Solanke verruilt Chelsea definitief voor Liverpool. Dat hebben The Reds bekendgemaakt op hun website. De negentienjarige aanvaller, die in het seizoen 2015/'16 op huurbasis uitkwam voor Vitesse, heeft een aflopend contract in Londen. Hij neemt momenteel met Engeland deel aan het WK onder 20.