Update: 'Ik kan met jou twee uur over Ziyech praten, inclusief alle details'

Update: 'Ik kan met jou twee uur over Ziyech praten, inclusief alle details'

Gepubliceerd: dinsdag 30 mei 2017 om 22:56di 30-05-2017 om 22:56

Bondscoach Hervé Renard denkt dat Hakim Ziyech een 'grote fout maakt' door zich niet beschikbaar te stellen voor de Marokkaanse selectie. De Ajax-spelmaker kan niet door een deur met Renard.

"Voetbaltechnisch heb ik geen probleem met Ziyech. Ik heb zelf de beslissing genomen om hem op te roepen, want hij verdient het om hier te zijn. Ziyech speelde onlangs enkele goede wedstrijden. Daarom hebben we besloten om hem te bellen", zei de Fransman op een persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Renard zegt geen idee te hebben waarom Ziyech hem lijkt te mijden. "Dat moeten jullie aan hem vragen. Ik wil hem ook niet dwingen, want je aansluiten bij de nationale ploeg moet met plezier gebeuren. Ik denk dat ook als je van mening met elkaar verschilt je de situatie kan herstellen. Blijkbaar is dit niet de mening van Ziyech." Het feit dat hij werd gepasseerd voor de Afrika Cup lijkt bij de Ajacied in het verkeerde keelgat te zijn geschoten.

"Ik ben een homogene groep aan het vormen. Ik verzoek jullie om hier geen polemiek van te maken, want ik heb 26 andere spelers", besluit Renard. Marokko speelt woensdag een oefeninterland tegen Oranje. Marokkaanse Nederlanders als Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat, Mimoun Mahi, Sofyan Amrabat en Yassin Ayoub zijn wel van de partij.

Update 22:56 uur: In een getwitterde video van FOX Sports is de uitleg van Renard in z'n geheel te zien. Daarin wordt nogmaals heel duidelijk dat het de bondscoach niet lekker zit dat Ziyech de uitnodiging heeft afgeslagen. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws