Keiharde aanval op Wilmots: 'Enige instructie was: geef de bal aan Hazard'

Keiharde aanval op Wilmots: 'Enige instructie was: geef de bal aan Hazard'

30-05-2017 21:18
19

Het is inmiddels bijna een jaar geleden, maar de uitschakeling van België op het EK 2016 zit de Rode Duivels nog altijd niet lekker. Zo veel potentie, zo weinig rendement. Jordan Lukaku opent de aanval op Marc Wilmots.

De voormalig bondscoach, tegenwoordig leidsman bij Ivoorkust, was in de ogen van Lukaku junior volledig incompetent. "Tegen Wales, en dat zeg ik met alle respect voor de tegenstander, moeten we ons altijd plaatsen", begint hij in Sport/Voetbalmagazine. "Maar als je slecht voorbereid naar het EK gaat, wordt het moeilijk om dat te winnen. Het is geen spelletje."

Volgens Lukaku waren alle spelers het erover eens: Wilmots was een grap. "Zij die het niet zeggen, doen dat omdat ze verkiezen er niet meer op terug te komen. Veel spelers vertelden openlijk dat ze naar Frankrijk gingen om het EK te winnen, maar wisten in zichzelf dat het gezien de voorbereiding moeilijk zou worden."

"Het was zeer basic allemaal", vervolgt Lukaku. "Op spelhervattingen werd niet getraind. Op verdedigende al helemaal niet en offensief was het: één arm betekende eerste paal, twee armen tweede paal." Over de instructies is de 22-jarige verdediger ook niet te spreken. "De enige wenk die ik kreeg was: geef in balbezit de bal door aan Eden. Wie denk je dat hij is? Een magiër? Eden is sterk, maar hij stond iedere keer tegenover drie man. Maar zodra ik in balbezit was, hoorde ik hen roepen: 'Geef aan Eden.' Dat is geen voetbal van hoog niveau."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!