Faber voorspelt FC Groningen-exodus: 'Voor alle partijen is dat goed'

Faber voorspelt FC Groningen-exodus: 'Voor alle partijen is dat goed'

31-05-2017 13:38
14

De selectie van FC Groningen krijgt in de zomer een heel ander gezicht. Diverse dragende krachten van de nummer acht van afgelopen seizoen gaan vertrekken, voorspelt trainer Ernest Faber in een uitgebreid interview met de Groninger Gezinsbode. 

Stefan van der Lei, Desevio Payne, Tom Hiariej, Hedwiges Maduro en Jason Davidson keren sowieso niet meer terug bij Groningen. Mogelijk voegt ook Sergio Padt zich bij dat gezelschap. "Hij heeft een uitstekend seizoen gedraaid. Zijn selectie voor het Nederlands elftal is voor hem de bekroning en zal de kans op een transfer alleen maar vergroten", aldus Faber. 

Daarnaast hebben Mimoun Mahi en Bryan Linssen mogelijk al hun laatste wedstrijd voor de Trots van het Noorden gespeeld. "Voor Bryan bestond in de winterstop al interesse en hij is veel gaan scoren. Ook voor Mimoun was in de winterstop al belangstelling. Hij wil graag een volgende stap maken."

Daarmee houdt de Groningse exodus niet op, denkt Faber. Vermoedelijk vertrekken ook Etienne Reijnen, Simon Tibbling en Alexander Sørloth. "Voor Etiënne is concrete belangstelling. Simon wilde voor aanvang van het afgelopen seizoen al een andere weg in. Hij neemt in juni met Zweden deel aan het jeugd-EK en hoopt zich daar in de kijker te spelen."

"Alexander heeft bij ons weinig gespeeld. Voor alle partijen is het goed als hij in een situatie komt waar hij meer kan spelen."