De Feyenoord-vertrekkers: nauwelijks succesverhalen, Achahbar de grootste flop

De Feyenoord-vertrekkers: nauwelijks succesverhalen, Achahbar de grootste flop

31-05-2017 14:45
20

Met de zomer op komst komt ook de transfermarkt op gang. Veel spelers zoeken hun heil ergens anders, maar maken zij wel de goede keuze? VoetbalPrimeur kijkt naar de vertrekkers van de top-drie en de rest van de Eredivisie van het afgelopen seizoen om te kijken hoe het nu met hen gaat. Vandaag: Feyenoord.

Lex Immers (Club Brugge)
Immers was vorig jaar zomer al een halfjaartje weg bij Feyenoord, als huurling van Cardiff City, maar in de zomer van 2016 werd zijn vertrek naar de Britse club officieel. Een succes werd het niet, want afgelopen januari mocht hij transfervrij naar Club Brugge vertrekken. In België is hij met drie basisplaatsen en zeven invalbeurten overigens ook geen zekerheidje op het wedstrijdformulier. Immers heeft nog een contract tot 2018 in Brugge.

Anass Achahbar (PEC Zwolle)
Achahbar vertrok een jaar geleden bij Feyenoord om aan spelen toe te komen en als eerste spits de kans te krijgen in de Eredivisie, maar de transfer liep uit op een grote deceptie. Achahbar scoorde geen enkele keer voor PEC Zwolle in de Eredivisie, verloor zijn basisplaats en mag nu alweer vertrekken, ondanks een nog drie jaar doorlopend contract.

Overige vertrekkers
Stef Gronsveld vertrok zonder zijn debuut te hebben gemaakt voor Feyenoord naar FC Emmen, maar de blessuregevoelige speler werd direct door het noodlot getroffen. Een heupblessure maakte in augustus al een einde aan het kalenderjaar 2016 en intussen heeft hij nog altijd niet gespeeld voor Emmen. Keeper Kamil Miazek verkaste naar de Poolse tweededivisionist Chojniczanka, maar is daar reservedoelman.

Huurlingen
Calvin Verdonk (PEC Zwolle)
Verdonk was tijdens zijn jaar op huurbasis in Zwolle lang niet altijd de eerste keus, maar de verdediger kon wel 1400 speelminuten ervaring opdoen in de Eredivisie.

Jari Schuurman (Willem II)
Schuurman moest het bij Willem II met 520 minuten doen. De aanvallende middenvelder kwam niet voor in de plannen van trainer Erwin van de Looi, maar scoorde desondanks wel drie keer in elf optredens.

Warner Hahn (Excelsior)
Eenmaal hersteld van een blessure bleek Hahn de derde keus bij Feyenoord en dus verkaste hij naar Excelsior, waar hij zeventien wedstrijden onder de lat stond. Nu Brad Jones heeft verlengd lijkt er voor hem geen rol meer weggelegd bij Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie