NEC maakt haast: 'Lastig beslissingen nemen als je volgende maand weg bent'

NEC maakt haast: 'Lastig beslissingen nemen als je volgende maand weg bent'

02-06-2017 08:53
10

De degradatie naar de Jupiler League heeft grote financiële consequenties voor NEC. Toch is het niet zeker of de teruggang in begroting tot banenverlies leidt in de Goffert, stelt commissaris Leonard Ariëns.

"Uiteraard heeft de degradatie impact op de begroting voor komend seizoen. Over bedragen kan ik niets zeggen", zegt Ariëns in de Gelderlander. "Met de nieuwe algemeen directeur zullen we gaan bepalen hoe we het financieel gaan invullen voor volgend seizoen. Dan zien we of het impact heeft op het aantal posities binnen NEC. Daar kan ik hopelijk binnenkort antwoord op geven. Misschien kost het geen banen."

NEC moet op zoek naar een nieuwe voorzitter, algemeen en technisch directeur. Ton van Gaalen, Bart van Ingen en Edwin de Kruijff vertrekken bij de club. Vooral de opvolging van laatstgenoemde heeft prioriteit. "Voor Edwin is het lastig beslissingen te nemen terwijl hij volgende maand weg is. Als je een goede selectie wilt samenstellen, om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie, dan is een goede technisch directeur nodig."

Ariëns weet nog niet wanneer hij een nieuwe directie kan presenteren. "We zijn achter de schermen heel druk bezig. Het is superbelangrijk dat de kandidaten bij de club passen. We gaan met zorg om met de selectieprocedure en ik durf er geen datum aan te koppelen."