'Het is heel jammer, maar ik kijk ook uit naar mijn transfer naar Ajax'

'Het is heel jammer, maar ik kijk ook uit naar mijn transfer naar Ajax'

02-06-2017 20:57
23

Victor Jensen baalt dat hij vertrekt bij FC Kopenhagen, maar heeft net zoveel zin in zijn avontuur bij Ajax. Vrijdag werd bekend dat de Amsterdammers de zeventienjarige middenvelder voor drie jaar hebben vastgelegd. Naar verluidt legt Ajax 3,5 miljoen euro op tafel voor de Deen.

"Ik heb een heel goede tijd gehad bij Kopenhagen, waar ik veel heb geleerd van mijn trainers en medespelers", zegt Jensen (17) op de clubsite van Kopenhagen. "Het is heel jammer dat ik afscheid moet nemen, maar ik kijk uit naar het buitenland en naar mijn transfer naar Ajax. Ik wil al mijn teamgenoten en trainers bedanken."

Stale Solbakken, trainer van Kopenhagen, betreurt dat hij afscheid moet nemen van Jensen. "We zijn blij dat we zulke spelers op kunnen leiden, maar natuurlijk balen we van het vertrek van Victor. Gelukkig zijn er meer veelbelovende spelers die eraan komen. Daardoor zien we dat het harde werken loont. We wensen Victor veel succes.

Volgens Het Deense BT Sporten betaalt Ajax 3,5 miljoen euro aan Kopenhagen voor de komst van Jensen. Zijn contract gaat in op 1 juli en duurt tot de zomer van 2020.