Ik keer terug naar Vitesse, de club waar ik drie hele mooie jaren heb gehad

"Ik keer terug naar Vitesse, de club waar ik drie hele mooie jaren heb gehad"

03-06-2017 12:28

Aleksandar Rankovic wordt in Arnhem de nieuwe rechterhand van Henk Fraser. Het betekent voor de 38-jarige Serviër een terugkeer bij Vitesse, de club waar hij tussen 2002 en 2005 speelde. 

In het Gelredome kwam Rankovic tot ruim zeventig competitieduels. Hij verkaste in 2005 naar ADO en speelde daar uiteindelijk vijf jaar. Na het afsluiten van zijn loopbaan richtte Rankovic zich op een trainerscarrière. Nu voegt hij zich bij de technische staf van Vitesse, maakt ADO bekend. 

"Ik ben heel blij met de overstap naar Vitesse. Ik kan niet wachten om te beginnen. De belangrijkste reden om voor Vitesse te kiezen is het werken met Henk Fraser. Ik ken zijn karakter en zijn manier van werken", legt de Serviër uit. 

"Dat zijn zeker pluspunten geweest in mijn beslissing. En ik keer terug naar Vitesse, de club waar ik drie hele mooie jaren heb gehad. Ook daar ga ik voldoende mensen tegenkomen die ik nog ken uit mijn tijd als speler. Maar ik heb ook in Den Haag een mooie tijd gehad. Het is tijd voor een nieuwe stap."

Afgelopen seizoen was Rankovic trainer van ADO Onder 19 jaar. Vitesse en Fraser zochten een opvolger voor Andy Myers, die na een jaar in Arnhem terugkeert naar Londen.