'Seedorf, Stam, Ten Hag en twee anderen in beeld bij Ajax-leiding'

'Seedorf, Stam, Ten Hag en twee anderen in beeld bij Ajax-leiding'

06-06-2017 07:50
68

Erik ten Hag, Marcel Keizer, Clarence Seedorf, Jaap Stam en Roger Schmidt - dat zijn de namen die in de Arena rondzingen als mogelijke opvolgers van Peter Bosz. Voetbal International schrijft dat deze week. Bosz staat op het punt om bij Borussia Dortmund te tekenen. 

Ten Hag staat er goed op in Nederland. Het is een 'veelbelovende trainer', die net als Bosz een uitgesproken visie heeft. Nadeel is dat Ten Hag geen ervaring heeft bij een topclub. Datzelfde geldt voor Keizer, die sinds afgelopen zomer aan het roer staat bij Jong Ajax en daarvoor de leiding had bij SC Cambuur en FC Emmen. Keizer maakte indruk met het beloftenteam van Ajax. Hij leidde het elftal naar de tweede plek in de Jupiler League. 

De naam van oud-Ajacied Seedorf wordt ook genoemd, weet VI. Hij aast op een nieuwe uitdaging, na mislukte avonturen in Italië en China. Mocht de interesse in Seedorf concreet worden, dan is het sowieso de bedoeling dat hij een ervaren veldtrainer naast zich krijgt. Stam werkte eerder bij Ajax, voordat hij afgelopen zomer naar Reading verkaste. Bij de Engelse formatie heeft Stam een uitstekend jaar achter de rug. The Royals liepen promotie naar de Premier League op een haar na mis. 

Tenslotte is ook Schmidt in beeld bij de leiding van Ajax. Ook De Telegraaf meldde dinsdag dat de oud-trainer van onder meer Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen op het Ajax-lijstje staat. Directeur Edwin van der Sar droeg de Duitser eerder dit jaar bij de KNVB aan als mogelijke opvolger van Danny Blind.