Update: Inter komt met statement en heeft wéér een nieuwe trainer

Update: Inter komt met statement en heeft wéér een nieuwe trainer

09-06-2017 16:12
17

Twee Serie A-clubs hebben dinsdagmiddag de aanstelling van een nieuwe trainer wereldkundig gemaakt. Luciano Spalletti gaat aan de slag bij Internazionale, terwijl Stefano Pioli zijn lot heeft verbonden aan Fiorentina.

Spalletti komt over van AS Roma. De 58-jarige oefenmeester verklaarde in de Italiaanse media dat hij persoonlijk al rond is met de Chinese eigenaren van de club. "Alles is in orde, want we hebben al de hand geschud. Ik ben nog van de oude stempel waarbij zaken worden geregeld door handen te schudden."

Spalletti moet Internazionale weer in rustig vaarwater te brengen. De Nerazzurri eindigden afgelopen seizoen als zevende, waardoor ze Europees voetbal misten, en versleten met Frank de Boer en Stefano Pioli twee trainers.

Diezelfde Pioli heeft bij Fiorentina een contract voor twee seizoenen getekend. Dit heeft de Toscaanse club bekendgemaakt via de officiële kanalen. De 51-jarige Italiaan volgt bij de nummer acht van vorig seizoen de Portugees Paulo Sousa op.

Update 9 juni 16:10 uur: Internazionale heeft officieel een nieuwe trainer. Luciano Spalletti staat de komende twee jaar voor de groep, zo bevestigt de club vrijdagmiddag. Komende woensdag wordt de trainer officieel gepresenteerd en op maandag 3 juli staat hij voor het eerst voor de groep.