Verbitterde Ziyech: Hij haat Marokkanen, maar wat doe je daaraan?

Verbitterde Ziyech: "Hij haat Marokkanen, maar wat doe je daaraan?"

Gepubliceerd: dinsdag 6 juni 2017 om 17:16di 06-06-2017 om 17:16

Hakim Ziyech is het zat dat Marokkaanse Nederlanders vaak over één kam worden geschoren. Dat zegt de spelmaker van Ajax in een interview met magazine Helden. Zelf krijgt Ziyech ook regelmatig te maken met vooroordelen. 

Aan politieke discussies waagt hij zich niet. "Wilders doet maar met zijn minder, minder. Hij haat Marokkanen, maar wat doe je daaraan? Ik vind dat in Nederland, Marokkanen te veel over één kam geschoren worden."

"Ik ben opgegroeid met de wetenschap dat je als Marokkaan in Nederland altijd al achterstaat. Dat je harder moet werken voor respect", vervolgt Ziyech. "Als een Nederlander iets verkeerds doet, dan worden ook niet alle Nederlanders daarop afgerekend. Bij ons Marokkanen is dat wel zo."

"Ik word geregeld zonder aanleiding van de weg gehaald. Bijvoorbeeld toen ik na een trip met het Marokkaans elftal door een vriend op Schiphol werd opgehaald. We reden echt niet te hard, maar werden wel aan de kant gezet. Mijn auto en koffers werden helemaal doorzocht. Het voelde als een vernedering."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws