'Babygolf' veroorzaakte PSV-problemen: 'Acht spelers en de trainer'

'Babygolf' veroorzaakte PSV-problemen: 'Acht spelers en de trainer'

07-06-2017 13:22
58

Acteur en fanatiek supporter Frank Lammers heeft de onderste steen boven. PSV presteerde afgelopen seizoen onder zijn kunnen, omdat te veel spelers uit de selectie van de Eindhovenaren vader zijn geworden. Lammers zegt dat in magazine Helden. 

"Als je een topclub wilt zijn, moet je handelen. En niet te laat, want dan draai je vast. Zoals PSV dit jaar. En al die jonge vaders… Acht PSV'ers hebben vorig jaar een kind gekregen en de trainer ook. Pröpper, Guardado, Willems, Moreno; in het spelershome staat een ballenbak en ook een commode om luiers te verschonen", steekt de acteur van wal. 

"Kijk, twee of drie jonge vaders; dat kan. Maar acht is te veel. Als je kinderen krijgt, ga je meer relativeren. En relativeren hoort niet in de sport, kan niet", vervolgt Lammers. "Ik durf als amateurpsycholoog te beweren dat dit het afgelopen seizoen een van de problemen was. Dat daardoor een paar procent scherpte ontbrak en daarom die ballen er niet in wilden."

Trainer Phillip Cocu moet in zijn ogen vaker een beroep doen op jonge spelers. "Er is echt veel talent, dus laat de jonge Sam Lammers spelen, en Lundqvist, Gudmundsson en Dante Rigo; allemaal jonge en goeie spelers."