Onverwacht vertrek bij Excelsior: Het mag niet ten koste gaan van mijn dierbaren

Onverwacht vertrek bij Excelsior: "Het mag niet ten koste gaan van mijn dierbaren"

07-06-2017 16:30
7

Excelsior moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Albert de Jong heeft besloten per 1 augustus zijn taken als preses neer te leggen bij de Rotterdamse club.

De Jong kan zijn rol als voorzitter niet meer combineren met zijn gezinsleven en zijn eigen bedrijf. "Voor velen zal deze beslissing onverwacht komen, maar dit speelt al een tijd", vertelt de preses op de website van Excelsior. "De manier waarop ik mijn functie als voorzitter wil vervullen, mag niet ten koste gaan van mijn dierbaren. Excelsior heeft mij de afgelopen jaren heel veel tijd gekost en dat heeft zijn invloed gehad op mijn gezin, familie en bedrijf. Daarom heb ik nu besloten om mijn gezin voorrang te geven."

De Jong begon in 2012 als voorzitter van Excelsior. "Ik wil de functie van voorzitter met totale toewijding vervullen en het liefst overal bij zijn. Ik ben veeleisend voor mezelf en voor anderen, dus als ik niet meer kan leveren wat ik vind dat verwacht mag worden van een voorzitter, dan moet ik stoppen. Daarom heb ik deze moeilijke beslissing nu genomen", aldus De Jong. "Excelsior is mijn kind, ik zal echt moeten afkicken. Ik zal daarom eerst afstand nemen, maar daarna zal ik gewoon op de tribune zitten."