'Duitse concurrentie voor Veltman: Spurs heeft Bosz-verdediger in vizier'

'Duitse concurrentie voor Veltman: Spurs heeft Bosz-verdediger in vizier'

08-06-2017 09:32
23

Tottenham Hotspur overweegt een bod uit te brengen op Matthias Ginter, verdediger van Borussia Dortmund. Kwaliteitskrant The Guardian meldt dat. Spurs is op zoek naar een speler die op meerdere posities in de achterhoede uit de voeten kan. 

De 23-jarige Ginter is inzetbaar als centrumverdediger én als rechtsback. Bij Dortmund heeft de international daarnaast als controleur gefunctioneerd. Omdat de oud-speler van SC Freiburg afgelopen seizoen geen basisplaats had bij BVB, staat hij deze zomer open voor een vertrek. Bekend is niet of Peter Bosz, sinds deze week trainer van Dortmund, wil meewerken aan een transfer. Ginter moet zo'n zeventien miljoen euro opleveren. 

Spurs werd eerder gelinkt aan Joël Veltman. Net als Ginter is ook de Oranje-international inzetbaar als back én centrale verdediger. Het contract van Veltman loopt nog één jaar door bij Ajax en dus ligt een overstap naar het buitenland voor de hand. Kyle Walker, de vaste rechtsback van Tottenham, staat volgens Engelse media voor een transfer naar Manchester City.