AZ met toptalent (16) in Eredivisie: Een van beste spelers ter wereld worden

AZ met toptalent (16) in Eredivisie: "Een van beste spelers ter wereld worden"

08-06-2017 19:11
29

AZ heeft Myron Boadu definitief aan de club weten te binden. Het zestienjarige toptalent werd begeerd door onder meer clubs uit de Premier League, maar kiest voor een driejarig contract in Alkmaar.

De partijen bereikten in mei al een mondeling akkoord, maar zetten donderdag ook de handtekeningen. Afgelopen winter mocht hij als vijftienjarige al mee op trainingskamp met de hoofdmacht van AZ en volgend seizoen zal hij definitief bij het eerste elftal zitten. Dat was ook een van de belangrijkste redenen om in Alkmaar te blijven.

"Ik kies voor AZ omdat ik hier de meeste kans heb om het eerste te behalen", zegt Boadu tegen AZ TV. "En vanaf daar wil ik me verder ontwikkelen tot een van de beste spelers ter wereld. Want dat is mijn doel." Boadu is nu herstellende van een zware blessure, maar is over twee maanden weer fit en denkt volgend seizoen zijn debuut voor AZ te kunnen maken. "Ik moet me gewoon laten zien aan de hoofdtrainer en dan gaat hij me denk ik wel een kans geven."

Technisch directeur Max Huiberts ziet een grote toekomst voor Boadu. "Hij heeft op trainingskamp al aangetoond dat hij het niveau aankon. Deze jongen is zulke mooie stappen aan het maken dat hij vanaf begin volgend seizoen bij de A-selectie gaat horen. Hoe ver hij kan komen ligt voor een groot deel bij hemzelf. Gaat hij er iedere dag alles uithalen? Maar hij heeft wel de voorwaarden om heel ver te komen. Veel snelheid, een goed fysiek en een neusje voor de goal, prettig als spits."