'Mannetjesputter' haalt zijn gram: 'Ben meer dan een ééndimensionale draver'

'Mannetjesputter' haalt zijn gram: 'Ben meer dan een ééndimensionale draver'

09-06-2017 08:56
7

Stijn Vreven baalt van de beeldvorming rond zijn persoon. Toen de Belg aan de slag ging bij NAC Breda riep dat de nodige vraagtekens op, maar inmiddels heeft hij de criticasters de mond gesnoerd met de promotie naar de Eredivisie.

"Ze kennen mij niet", zegt Vreven tegen Voetbal International. "Er zijn meerdere Stijn Vrevens. Ik heb mij als speler altijd in tactiek geïnteresseerd. Ik nam ook nooit klakkeloos iets aan, wilde weten waarom ik iets moest doen. Geen ja-maar-gedrag hè, maar oprecht interesse in waarom iets op een bepaalde manier moest."

"Dat viel nooit iemand op, de buitenwacht ook niet", vervolgt de oefenmeester. "Die zagen die wilde, stoere back die zo graag de mannetjesputter wilde spelen. Maar ik ben meer dan een ééndimensionale draver die dwars door tegenstanders heen denderde." Dat beeld achtervolgde hem toen hij bij NAC aan de slag ging. Er waren de nodige vraagtekens in Breda.

"Zo'n domkoppige harde werker kon toch geen trainer zijn… Het is beeldvorming, ik maak me er niet druk om. Beeldvorming kun je alleen wegnemen met prestaties." En prestaties kwamen er, al begon het moeizaam. "Ik proefde dat er geen hoop meer was. Het was eerder het tegenovergestelde, vrees. Mensen waren niet kritisch meer, maar negatief en cynisch."