Utrecht-verdediger (19) stopt met profvoetbal: 'Het hoeft niet meer voor mij'

Utrecht-verdediger (19) stopt met profvoetbal: 'Het hoeft niet meer voor mij'

09-06-2017 21:44
21

Jelle de Lange verraste deze week door op negentienjarige leeftijd het einde van zijn profcarrière aan te kondigen. De aanvoerder van Jong FC Utrecht verklaart nu waarom hij dat heeft gedaan.

"De afgelopen periode had ik zo weinig plezier, het profvoetbal hoeft niet meer voor mij", zegt De Lange tegen Het Amsterdamsche Voetbal. "Ik heb mijn vwo afgemaakt en wil komend seizoen gaan kijken wat het beste bij mij past. Maar ik wil vooral weer lekker gaan voetballen."

De Lange heeft zijn best gedaan om van voetbal zijn werk te maken, maar nu is wat hem betreft welletjes. "Ik had moeite die intrinsieke motivatie op te brengen. Voetbal was geen hobby voor mij, het was werk geworden. Vier jaar lang heb ik er alles aan gedaan om profvoetballer te worden, maar eenmaal daar ben ik erachter gekomen dat het eigenlijk iets is wat ik niet wil."

De Lange stopt niet helemaal met voetbal, maar gaat aan de slag bij Tweede Divisionist AFC. "Ik ken best veel jongens uit de Zaterdag 1 en Benno (Nihom, trainer van AFC, red.) ook goed. AFC is mijn oude clubje, heb er tot 2013 gespeeld en daar warme gevoelens aan overgehouden."