'Vierde club in vier jaar voor De Roon: Italianen tikken 13 miljoen af'

'Vierde club in vier jaar voor De Roon: Italianen tikken 13 miljoen af'

10-06-2017 15:49
14

De transfer van Marten de Roon naar SS Lazio is op een haar na gevild. Dat meldt La Gazzetta dello Sport zaterdag. Lazio, de nummer vijf van de Serie A, betaalt een slordige dertien miljoen euro voor de controleur van Middlesbrough. 

Sinds de degradatie van Middlesbrough naar het Championship wordt er al gespeculeerd over een vertrek van Oranje-international De Roon. De 26-jarige middenvelder deed het afgelopen seizoen prima in de Premier League. Ook clubs als Everton, Watford en Bournemouth werden aan hem gelinkt.

Het lijkt dus Italië te worden voor De Roon. In het seizoen 2015/16 was de oud-speler van Sparta en sc Heerenveen óók al actief in de Serie A. Bij Atalanta Bergamo, dat hem in 2015 wegkaapte uit Friesland, kende De Roon een uitstekend debuutjaar. Hij speelde zich in de kijker bij het Nederlands elftal en verdiende een transfer naar Middlesbrough. 

Bij Lazio staan momenteel al drie Nederlanders onder contract: Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna. Laatstgenoemde werd afgelopen halfjaar verhuurd aan Lille.