Slechte start Marokko: Kameroen met bankzitter Onana te sterk in kwalificatie

10-06-2017 18:05
23

Marokko heeft een valse start gemaakt in het kwalificatietoernooi voor de strijd om de Afrika Cup in 2019. De ploeg van bondscoach Hervé Renard ging met 1-0 onderuit tegen Kameroen, dat als organisator om spek en bonen deelneemt aan de voorronde.

Marokko kon weinig uitrichten en kwam in de 29ste minuut op achterstand. Vincent Aboubakar werd geen strobreed in de weggelegd en de Besiktas-aanvaller maakte daar dankbaar gebruik van: 1-0. In de tweede helft kwamen de Leeuwen van de Atlas beter voor de dag, maar de gelijkmaker bleef uit.

Marokko moest het in Yaoundé stellen zonder de geblesseerde Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Sofyan Amrabat (FC Utrecht). Mimoun Mahi (FC Groningen) en Yassin Ayoub (FC Utrecht) behoorden niet tot de wedstrijdselectie. Bij Kameroen fungeerde Ajacied André Onana als reservedoelman.

In aanloop naar het duel met Kameroen ging Marokko in een oefeninterland met 1-2 onderuit tegen het Nederlands elftal.