Denen danken Jörgensen én Dolberg; knotsgekke slotfase bij Schotland - Engeland

10-06-2017 19:56
14

Nicolai Jörgensen en Kasper Dolberg hebben zaterdag een hoofdrol vertolkt bij Denemarken. De Denen wonnen de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan met 1-3. Zowel de Feyenoorder als de Ajacied kwam tot scoren. Tussendoor verzilverde Christian Eriksen een penalty.

Voor Dolberg was het zijn eerste interlandgoal voor Denemarken, bij zijn derde officiële optreden voor de nationale ploeg. Hij kwam als invaller in het veld. Jörgensen stond negentig minuten binnen de lijnen. De Feyenoord-spits opende de score na een klein half uur na klungelig verdedigen.

Vlak voor rust werd het nog erger voor Kazachstan. Aanvoerder Bauyrzhan Islamkhan deelde een elleboogstoot uit aan de Deense middenvelder William Kvist en kon inrukken. Kvist werd halverwege vervangen door Lasse Schöne. Na vijftig minuten verdubbelde Eriksen vervolgens de marge. Na de aansluitingstreffer van het gastland, zorgde Dolberg voor de beslissing.

Denemarken komt door de zege op tien punten uit zes wedstrijden en staat daarmee voorlopig tweede in groep E. Koploper is Polen, dat uit vijf duels al dertien punten verzamelde.

Schotland - Engeland
Engeland pakte op de valreep een punt bij Schotland. Alex Oxlade-Chamberlain bracht de Engelsen twintig minuten voor tijd op voorsprong, maar drie minuten voor tijd zorgde Leigh Griffiths voor de gelijkmaker. De aanvaller trof doel uit een vrije trap van zo'n twintig meter. Twee minuten later zorgde diezelfde Griffiths voor grote ontlading op Hampden Park door dat kunstje te herhalen.

Een stunt leek in de maak, maar in de blessuretijd bezorgde Harry Kane de Engelsen toch nog een punt. De aanvaller van Tottenham Hotspur trof van dichtbij doel. Daardoor blijft Engeland koploper in groep F. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate staat na zes duels op veertien punten en heeft nog drie punten voorsprong op nummer twee Slovenië, dat met 2-0 won van Malta.