'Eredivisie-programma in omloop: uitduels voor top-drie op speelronde 1'

'Eredivisie-programma in omloop: uitduels voor top-drie op speelronde 1'

10-06-2017 21:05
19

Sinds zaterdagmiddag circuleert er een uitgelekt conceptprogramma voor het Eredivisie-seizoen 2017/18 op social media. De KNVB was er als de kippen bij om op te merken dat het een onjuist conceptprogramma betreft. Ondertussen wordt er volop gediscussieerd over het document, dat volgens sommigen wel degelijk afkomstig is uit Zeist. 

Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint op 11 augustus. Volgens het conceptprogramma dat nu rondgaat, begint kampioen Feyenoord op zondag met een uitwedstrijd tegen AZ. Ajax gaat een dag eerder op bezoek bij promovendus NAC Breda. PSV houdt het dicht bij huis. De Eindhovenaren reizen af naar Tilburg, voor een ontmoeting met Willem II. 

Wedden

Meer odds

Op speelronde twee staan Ajax-PEC Zwolle, Feyenoord-Sparta en PSV-Excelsior op de rol. Mocht het conceptprogramma wel degelijk correct zijn, dan zou dat betekenen dat tijdens speelronde vijf de eerste kraker van het seizoen wordt gespeeld. Op zondag 17 september ontvangt PSV in eigen huis Feyenoord. Ajax reist diezelfde dag af naar FC Utrecht. 

Aanstaande dinsdagochtend maakt de KNVB het officiële conceptprogramma bekend. Jaarlijks lijkt het concept een paar dagen eerder uit te lekken.

De volledige 'valse' speelronde 1 (11 -13 augustus)

Sparta - sc Heerenveen
NAC - Ajax
FC Groningen - Vitesse
PEC Zwolle - VVV-Venlo
FC Utrecht - Heracles Almelo
Roda JC - FC Twente
AZ - Feyenoord
Excelsior - ADO Den Haag
Willem II - PSV