'Ik heb nog nooit een bosloop gedaan. In het veld staat geen boom'

'Ik heb nog nooit een bosloop gedaan. In het veld staat geen boom'

11-06-2017 17:45
29

Stijn Vreven stond in zijn jaren als rechtsback van onder meer FC Utrecht en Vitese bekend als iemand die altijd voorop ging in de strijd. Ook nu de Belg trainer is van NAC Breda, draagt hij eigenschappen als instelling en mentaliteit hoog in het vaandel. 

"Ik vind mentaliteit belangrijk, ja. Ik vind tot het gaatje gaan normaal. Vroeger was niet alles beter, maar er waren meer spelers die dat vanuit zichzelf hadden. Ik ben nog geen speler tegengekomen die zo was als ik, maar misschien is dat maar goed ook. De basis is hard werken, anders kun je beter niet meedoen. Geen half werk. Daar hebben spelers bij NAC wel aan moeten wennen", legt de coach van de promovendus uit in Voetbal International. 

"De intensiteit van een training moet hoog zijn. Ik geloof niet in tweeënhalf uur bezig zijn. Liever korter en intensiever. Alles in de hoogste versnelling, zoals dat in wedstrijden ook wordt gevraagd", vervolgt Vreven.

"Ik heb nog nooit een bosloop gedaan. Niet omdat ik niet mee wil lopen, ik kan gewoon op de fiets. Maar in het veld staat geen boom, dus van een bosloop zie ik het nut niet in."

"Het is het makkelijkste voor een trainer. Een parcoursje uitzetten en van A naar B lopen en daarna van C naar D en terug. Dat kan iedereen. Ik heb geen mening over trainers die het wel doen, er is geen wijsheid over hoe het zou moeten. De enige wijsheid over het trainersvak is je eigen wijsheid."