Ambitieuze amateur tekent bij FC Utrecht: 'Zo snel mogelijk aansluiten'

Ambitieuze amateur tekent bij FC Utrecht: 'Zo snel mogelijk aansluiten'

Gepubliceerd: zondag 11 juni 2017 om 23:16zo 11-06-2017 om 23:16

Redouan El Yaakoubi maakt in de zomer de overstap van amateurclub VV De Meern naar FC Utrecht. De jonge verdediger gaat eerst aan de slag bij Jong FC Utrecht, maar El Yaakoubi hoopt dat hij snel een kans krijgt bij het eerste elftal. 

"Ik heb altijd al de ambitie gehad om profvoetballer te worden en presteerde altijd naar behoren bij Elinkwijk en De Meern. Als één van de jongere spelers viel ik hierdoor op en niet onbelangrijk was het feit dat Rick Kruys mij kende als trainer en afgelopen jaar als speler", legt de 21-jarige speler uit aan Marokko.nl. 

"Hij gaf velen malen aan bij Utrecht, hoewel ik daar al bekend was als jeugdspeler, om toch een kijkje te nemen bij onze wedstrijden. Tot slot was Frans van Seumeren, die voorzitter is geweest bij de Meern, ook degene die de club hierover informeerde", doelt El Yaakoubi op de eigenaar van FC Utrecht. "Dit allemaal zorgde voor de nodige interesse die uiteindelijk heeft geleid tot mijn komst bij het beloftenelftal."

Zijn plannen zijn helder. "Als amateurspeler die aansluit bij een profclub moet ik natuurlijk de knop volledig omzetten. Alles gaat in het teken staan van het voetballen. Ik ga hard aan het werk om, naast mezelf te ontpoppen tot basisspeler bij Jong FC Utrecht in de Jupiler League, ook zo snel mogelijk aansluiting te vinden bij het eerste van de club."

Lees ook: FC Utrecht slaat zesklapper op transfermarkt: talenten van Ajax en Feyenoord komen

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws