'Transfer aanstaande: Klaassen wil naar Engeland, Ajax eist 30 miljoen'

'Transfer aanstaande: Klaassen wil naar Engeland, Ajax eist 30 miljoen'

12-06-2017 00:00
220

De onderhandelingen tussen Everton en Ajax over Davy Klaassen zijn de afgelopen dagen in een stroomversnelling geraakt. De Telegraaf verwacht dat de aanvoerder van de Amsterdammers op korte termijn naar Engeland verkast. 

Klaassen (24) en Everton-manager Ronald Koeman hebben inmiddels al een gesprek achter de rug. Over een transfersom voor de Oranje-international zijn de twee clubs het nog niet eens. Ajax verlangt ongeveer dertig miljoen euro voor Klaassen, die een contract heeft tot medio 2019. 

Vanuit Italië en Duitsland is er ook veel belangstelling voor de middenvelder. Klaassen heeft echter zijn zinnen gezet op een transfer naar de Premier League. Zijn stijl van voetballen past in de ogen van de rechtspoot zelf perfect in de top van het Engelse voetbal, weet De Telegraaf. 

Bij Everton ligt er een fantastisch contract klaar voor de aanvoerder van Ajax. Klaassen kan op Goodison Park circa vijf miljoen euro per seizoen verdienen. Dat is vijf keer zo veel als zijn huidige salaris in Amsterdam.