Peter van den Berg en Remco Oversier (r)

Het was fantastisch hoe NEC toen met de situatie is omgegaan

"Het was fantastisch hoe NEC toen met de situatie is omgegaan"

13-06-2017 08:19
6

Remco Oversier is dolblij met zijn overstap van RKC Waalwijk naar NEC. De nieuwe technisch directeur van de Nijmegenaren heeft een goed gevoel bij de club, waar het de afgelopen tijd op bestuurlijk vlak zo chaotisch was.

"Ik heb vaak gedacht welke clubs geschikt zouden zijn voor mij, als ik een stap zou willen maken'', aldus Oversier in de Gelderlander. De directeur is naar eigen zeggen een 'open persoon' die gelooft in hard werken. "Met die combinatie pas je niet overal. De ene club is wat zakelijker, de andere wat volkser. Ik denk dat NEC bij me past, heb altijd gedacht dat ik bij die club graag eens wilde werken. Die menselijke kant heb ik al meteen gemerkt in de gesprekken.''

Oversier is pas 34 jaar oud, maar dat maakt voor hem niets uit. "Mijn rugzak is al aardig gevuld. Ik ben volwassen geworden in de voetbalwereld en heb ervaring opgedaan in diverse lagen. Ik ben geen trainer. Ik pas meer in de beleidsmatige hoek", zegt Oversier, die ook even terugdenkt aan drie jaar geleden. Zijn tweejarige dochter Keet overleed toen plotseling in haar slaap. Het gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag en RKC moest die zaterdag uit bij NEC spelen.

"Er was een minuut stilte voor de wedstrijd. Ik was daar uiteraard niet bij, maar het was fantastisch hoe NEC toen met de situatie is omgegaan", kijkt Oversier terug.