Van Bommel uitgesproken: 'Natuurlijk kan Sneijder centraal spelen tegen Frankrijk'

Van Bommel uitgesproken: 'Natuurlijk kan Sneijder centraal spelen tegen Frankrijk'

13-06-2017 22:38
14

Wesley Sneijder moet in de kraker tegen Frankrijk, eind augustus, een prominente rol op het middenveld van Oranje krijgen. Dat vindt oud-international Mark van Bommel.

Sneijder, sinds deze week recordinternational, is in de ogen van Van Bommel een van de weinige Oranje-spelers met een splijtende pass in de benen. "Natuurlijk kan Wesley centraal spelen tegen Frankrijk", zegt Van Bommel tegen Voetbal International. "Juist in die topwedstrijd heeft het Nederlands elftal creativiteit nodig. Over zijn specifieke kwaliteiten in de centrale rol hoeven we het niet eens te hebben."

"Het gaat erom dat de andere spelers weten wat ze in die samenstelling moeten doen", vervolgt Van Bommel. "In mijn tijd speelden Nigel de Jong en ik achter hem. We wisten precies hoe we de ruimtes achter Wesley moesten bespelen. Als je daar goed op traint, kan je het met iemand als Kevin Strootman in zijn rug op dezelfde manier invullen."

Nederland speelt op 31 augustus in Parijs tegen Frankrijk. Bij winst heeft Oranje plaatsing voor het WK in Rusland weer in eigen hand.