Update: 'Helder signaal van Ajax-leiding naar spits: géén toekomst in Amsterdam'

Update: 'Helder signaal van Ajax-leiding naar spits: géén toekomst in Amsterdam'

14-06-2017 21:48
37

Het Italiaanse Pescara wil Zakaria El Azzouzi verlossen van zijn uitzichtloze situatie bij Ajax. De club degradeerde afgelopen seizoen naar de Serie B en wil zo snel mogelijk weer terug naar het hoogste niveau.

El Azzouzi moet Pescara daarbij helpen, meldt De Telegraaf. De Italiaanse club heeft het oog laten vallen op de spits van Ajax, die in Amsterdam geen kans maakt bij het eerste elftal. El Azzouzi zelf heeft wel oren naar een transfer naar Italië. De spits heeft bij de directie van Ajax aangegeven dat hij op medewerking rekent, aldus de ochtendkrant. De linkspoot hoopt dat de club niet voor een transfer gaat liggen.

Het contract van El Azzouzi loopt nog tot de zomer van 2020, waardoor Pescara met een afkoopsom over de brug moet komen. El Azzouzi werd het afgelopen seizoen door Ajax verhuurd aan Sparta. Halverwege het seizoen keerde hij echter terug naar Amsterdam, waar hij vervolgens geen minuut speelde.

Update 21.48: El Azzouzi vertrekt hoe dan ook bij Ajax. De spits en zijn management hebben van de clubleiding te horen gekregen dat er geen perspectief is in Amsterdam. El Azzouzi rekent er dan ook op dat Ajax een minimale vergoeding eist wanneer een club zich daadwerkelijk voor hem meldt. Dat meldt Ajax Showtime. In de komende dagen zal blijken of de interesse van Pescara concreet wordt.