Update: Heerenveen maakt transfer bekend: Met zijn ervaring goede versterking

Update: Heerenveen maakt transfer bekend: "Met zijn ervaring goede versterking"

14-06-2017 14:03
70

Volgens Omrop Fryslan heeft sc Heerenveen de tweede aanwinst voor komend seizoen te pakken. De 26-jarige Deense verdediger Daniel Hoegh komt over van het Zwitserse FC Basel, waar hij nog een contract tot medio 2019 had, en vergezelt Warner Hahn in het Abe Lenstra Stadion.

Hoegh is een centrale verdediger die zijn carrière begon bij Odense BK. In de zomer van 2015 vertrok hij voor anderhalf miljoen naar Basel, maar daar wist hij nooit een vaste basisplek te veroveren. Hoegh kwam eenmaal uit voor het Deense nationale elftal: in 2013 mocht hij een kwartier meespelen tijdens een oefenwedstrijd tegen Canada.

Heerenveen presenteert zijn nieuwste aanwinst later op de woensdagmiddag, zodra hij de medische keuring heeft doorstaan. De hoogte van de transfersom is niet bekend.

Update 14.03: Heerenveen heeft de komst van Daniel Hoegh bevestigd. De verdediger komt over van FC Basel en tekent voor twee seizoenen met een optie op nog een jaar. "We wilden er graag een stabiele en ervaren centrale verdediger bij", zegt technisch manager Gerry Hamstra. "Hoegh is gelouterd, kopsterk en beschikt over voetballend vermogen. Bij FC Basel heeft hij in de voorronde van de Champions League en de Europa League gespeeld en is hij tweemaal kampioen geworden. Met zijn ervaring is Hoegh een goede versterking voor onze zeer talentvolle verdediging."