Ik zal niet liegen: je bent 18, speelt bij Ajax en je wordt gehyped door de pers

"Ik zal niet liegen: je bent 18, speelt bij Ajax en je wordt gehyped door de pers"

14-06-2017 14:56
43

Kaj Sierhuis staat te boek als een groot aanstormend Ajax-talent, maar zegt in een interview op de website van Ajax dat het niet altijd even makkelijk is om op zijn leeftijd met de aandacht en de druk om te gaan.

"Ik zal niet liegen. Je bent 18, je speelt bij Ajax, je wordt gehyped door de pers en je krijgt een prachtig contract voorgeschoteld", zegt Sierhuis. "Blijf dan nog maar eens helemaal jezelf. Dat is moeilijker dan je denkt hoor." Sierhuis heeft een hecht vriendenclubje bij Ajax met jongens als Carel Eiting, Zian Fleming, Noah Benninga, Matthijs de Ligt, Dani de Wit en Jeffrey de Lange die hem helpen.

"Daarom is zo’n vriendengroep zo ontzettend belangrijk. Zij kunnen zeggen 'Kaj, doe effe normaal joh'", vervolgt de spits die een uitblinker was bij Ajax in de UEFA Youth League en op prachtige wijze met een omhaal scoorde tegen Breidablik. "Als je merkt dat een ander een beetje begint te zweven of zich raar gedraagt, dan zeggen we er wat van. We houden elkaar nuchter. Zodra er iemand een arrogant toontje aanslaat, dan krijgt-ie het direct te horen."