'China en het Midden-Oosten waren ook in beeld, maar plezier is het fundament'

'China en het Midden-Oosten waren ook in beeld, maar plezier is het fundament'

15-06-2017 08:29
2

Het afscheid van Vitesse valt Ricky van Wolfswinkel zwaar, maar de lokroep van FC Basel was onweerstaanbaar. De 28-jarige spits is met zijn keuze voor de Zwitserse topclub niet over een nacht ijs gegaan.

"Als ik überhaupt weg zou gaan bij Vitesse, dan zou ik voor iets heel moois kiezen. Ik wil aanvallend voetbal spelen, strijden om de prijzen. Ik wil veel kansen krijgen en goals maken. Dan moet je bij een topteam tekenen", zegt Van Wolfswinkel in het Algemeen Dagblad. "In de grote voetballanden kom ik niet in aanmerking voor een topclub. Toen ik ging nadenken over de mogelijkheden om topvoetbal te spelen, ook op internationaal niveau, voldeed Basel aan alle voorwaarden."

De tweevoudig international koos weloverwogen voor Basel, al was er meer interesse. "Er was meer dan genoeg interesse. China en het Midden-Oosten waren ook in beeld", stelt Van Wolfswinkel, die het afgelopen seizoen twintig keer scoorde in de Eredivisie. "Ik zal ergens anders best meer kunnen verdienen. Maar juist bij Vitesse is gebleken dat ik lekker wil voetballen. Echt plezier is het fundament."

Dat hij de deur bij Vitesse na een jaar achter zich dichttrekt doet hem pijn. "Dit jaar heeft me weer op de kaart gezet", vertelt de goaltjesdief. "Het is moeilijk om Vitesse te verlaten. Ik heb het echt mooi gehad in Arnhem. Ik ben Vitesse dankbaar. Ik wist dat ik zo'n jaar kon draaien en het is gelukt. Dan is het balen om weg te gaan."