Update: 'Na Klaassen ook Ajax bijna akkoord met transfer: gaat goede kant op'

Update: 'Na Klaassen ook Ajax bijna akkoord met transfer: gaat goede kant op'

15-06-2017 11:05
91

Het lijkt een kwestie van tijd tot Davy Klaassen naar Everton vertrekt. Volgens Liverpool Echo heeft de aanvoerder van Ajax een persoonlijk akkoord bereikt met de club uit Liverpool. 

Daarmee zet Ronald Koeman de volgende stap in het binnenhengelen van Klaassen. De aanvoerder van Ajax wordt al weken aan Everton gelinkt. De 24-jarige middenvelder van Ajax vervulde afgelopen seizoen een sleutelrol in de succesvolle Europese campagne. Onder leiding van Peter Bosz bereikte Ajax de finale van de Europa League, waarin het ten onder ging tegen Manchester United. 

Klaassen speelt al zijn hele carrière voor de club uit Amsterdam. Eind 2011 maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax, in het Champions League-treffen met Olympique Lyon. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot vaste waarde en groeide hij uit tot aanvoerder en publiekslieveling. 

Update 11.05: Ook Ajax is bijna akkoord over de transfer van Davy Klaassen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Amsterdamse club verwacht snel definitieve overeenstemming te bereiken met Everton. Het gaat 'volgens de club de goede kant op', aldus de ochtendkrant. Eerder bereikte de middenvelder zelf volgens de Liverpool Echo al een akkoord met de club van manager Ronald Koeman.