Willem ll-fans niet blij met directie: Maar wie betaalt, bepaalt blijkbaar

Willem ll-fans niet blij met directie: "Maar wie betaalt, bepaalt blijkbaar"

16-06-2017 08:07
13

De supporters van Willem ll zijn niet blij omdat er toch een sponsornaam boven het clublogo van het wedstrijdshirt komt te staan. Dat gaat tegen de afspraken in, meldt het Brabants Dagblad.

Vorig jaar moest de directie van Willem ll het al ontgelden, omdat de naam van hoofdsponsor Tricorp niet alleen op het midden van het shirt te zien was, maar ook boven het clublogo. Twee jaar eerder werd er in het document van de Clubraad vastgelegd dat dit niet was toegestaan. Die afspraak is de leiding van de Tilburgers vergeten.

Wedden

Meer odds

"We hebben dat document twee jaar geleden juist opgesteld om geen discussie meer te hebben over het shirt", aldus Wim Vos, lid van de Clubraad, tegen de ochtendkrant. "De breedte van de banen, de exacte kleuren blauw en rood, de afmetingen van de sponsoruitingen, dat hebben we toen allemaal vastgelegd. Maar wie betaalt, bepaalt blijkbaar. Dan is het ijzer heel snel vloeibaar bij sommigen."

Willem ll-directeur Berry van Gool geeft tekst en uitleg. "Hetgeen we nu hebben besloten is een kleine ingreep waar vanuit commercieel opzicht grote behoefte aan was. Daarom was er ook een grote meerderheid voor het voorstel. Als we willen groeien, moet je soms de ratio van de emotie laten winnen. Maar wel binnen bepaalde grenzen."