Te weinig vertrouwen van Heerenveen: 'Niet slecht om bij andere club te spelen'

Te weinig vertrouwen van Heerenveen: 'Niet slecht om bij andere club te spelen'

16-06-2017 08:12
3

Een gebrek aan vertrouwen was voor Stefano Marzo de reden om zijn heil ergens anders te gaan zoeken. De Belgische verdediger verlaat sc Heerenveen voor een avontuur bij KSC Lokeren.

"Het vertrouwen dat de technische staf in mij had, was misschien iets te broos", zegt Marzo in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik heb voor de winterstop prima gespeeld. Maar vervolgens kreeg ik signalen, zonder dat ik daarover in detail wil treden, waardoor ik aan het einde van het seizoen dacht: het zou niet slecht zijn om bij een andere club te gaan voetballen."

Marzo is blij dat hij naar België verkast. Donderdag werd de deal officieel gemaakt. "Lokeren is een club waar de randvoorwaarden goed geregeld zijn. Ze eindigden afgelopen seizoen als achtste, maar willen volgend jaar bij de eerste zes ploegen voetballen. Dan plaats je je voor de play-offs."

Bij Lokeren wordt Marzo herenigd met voormalig Heerenveen-ploeggenoot Luciano Slagveer. "Ik hoop dat wij bij Lokeren voor energie op de rechterflank kunnen zorgen, zoals we dat ook deden bij Heerenveen."