In het kort: Van Persie heeft nieuwe trainer, Jonker haalt Braziliaan

In het kort: Van Persie heeft nieuwe trainer, Jonker haalt Braziliaan

16-06-2017 18:24
42

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Oude bekende volgt Advocaat op
Fenerbahce heeft in Aykut Kocaman een opvolger gevonden voor Dick Advocaat. De trainer is een oude bekende van de club uit Istanbul, want tussen 2010 en 2013 stond hij er ook al aan het roer. In die periode werd hij eenmaal kampioen met Fenerbahce. 

Mooiste Champions League-doelpunt op naam van Besiktas-aanvaller

Cenk Tosun is volgens bezoekers van de UEFA-website verantwoordelijk voor het mooiste doelpunt van de voorbije Champions League-jaargang. De aanvaller van Besiktas kreeg 41 procent van de stemmen voor zijn halve omhaal tegen Benfica (3-3).

Van Basten wil videoref volgen via stadionschermen
Volgens Marco van Basten moeten beslissingen van de videoscheidsrechter ook live te zien zijn in het stadion. De oud-topscorer van Ajax en AC Milan, tegenwoordig namens de FIFA verantwoordelijk voor technische innovatie in de sport, stelt dat dit het spel eerlijk maakt. "Ik denk dat als de videoscheidsrechter ingrijpt en je draait een beslissing terug, dan is het ook belangrijk om dat op de schermen te laten zien", aldus San Marco op een persconferentie in aanloop naar de Confederations Cup. 

Jonker haalt Braziliaanse rechtsback
De Braziliaanse rechtsback William speelt de komende vijf jaar voor VfL Wolfsburg, zo meldt de club via de eigen website. De 22-jarige William verruilt het Braziliaanse Internacional voor de club van trainer Andries Jonker, middenvelder Riechedly Bazoer en verdediger Jeffrey Bruma.