OFFICIEEL: Ajax stelt Keizer (48) aan als opvolger van Bosz

OFFICIEEL: Ajax stelt Keizer (48) aan als opvolger van Bosz

17-06-2017 15:02
66

Ajax heeft Marcel Keizer aangesteld als nieuwe trainer. Dat maakt de Amsterdamse grootmacht via de officiële kanalen bekend. Keizer (48) stond sinds afgelopen zomer aan het roer bij Jong Ajax. Hij tekent voor twee seizoenen, met een optie op een extra jaar. 

Sinds het vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund ging de naam van Keizer rond in de Arena. Tijdens de afgelopen jaargang maakte de Amsterdam grote indruk met Jong Ajax in de Jupiler League. De clubleiding van de verliezend Europa League-finalist heeft er dus voor gekozen om een interne kandidaat door te schuiven. Jaap Stam (Reading) liet snel blijken dat hij een terugkeer naar Ajax niet zag zitten.

Keizer was in zijn jonge jaren actief in de jeugd van Ajax. Hij speelde uiteindelijk een handvol wedstrijden voor de club. Daarna vervolgde hij zijn loopbaan bij SC Cambuur, De Graafschap en FC Emmen. In 2002 beëindigde Keizer zijn loopbaan. Snel daarna ging hij aan de slag als trainer. Sinds februari 2016 was hij coach van Cambuur. Na de degradatie haalde Ajax hem naar de hoofdstad.