Ten Hag kijkt uit naar 'heet avondje': 'Alle ogen zijn dan op ons gericht'

Ten Hag kijkt uit naar 'heet avondje': 'Alle ogen zijn dan op ons gericht'

17-06-2017 16:51
12

FC Utrech-trainer Erik ten Hag kijkt uit naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. Op vrijdag 11 augustus wordt het bal geopend met het duel tussen ADO Den Haag en Utrecht. Ten Hag rept op de website van zijn club over een 'hete avond'. 

De oefenmeester is blij met het speelschema, dat afgelopen week werd gepresenteerd door de voetbalbond. "Er zit een mooi ritme in de eerste seizoenshelft, het is prettig dat uit- en thuiswedstrijden zich mooi afwisselen."

"Verder hebben wij het voorrecht dat wij het seizoen op vrijdagavond mogen openen tegen ADO Den Haag. Dat wordt een hete avond; het is een eye-catcher en de ogen van de hele Eredivisie en voetballend Nederland zijn op ons gericht. Het is een mooi affiche tussen twee echte volksclubs."

Omdat Utrecht in de voorronde van de Europa League in actie moet komen, heeft de club bewust al de nodige transfers afgerond. "Vorig seizoen zaten we klem. Door de vroege transfer van Sébastien Haller (naar Eintracht Frankfurt, red.) kunnen we nu voorsorteren op de situatie."

"We hebben weinig tijd om op elkaar ingespeeld te raken en we hebben alle tijd effectief nodig om snel nieuwe spelers in te passen, dan is het fijn dat ze er vanaf het begin bij zijn. We hebben hier met ons aankoopbeleid op geanticipeerd", aldus Ten Hag.