Update: Been hengelt oud-publiekslieveling FC Utrecht voor twee jaar binnen

Update: Been hengelt oud-publiekslieveling FC Utrecht voor twee jaar binnen

Gepubliceerd: dinsdag 20 juni 2017 om 22:34di 20-06-2017 om 22:34

Mario Been heeft zijn pijlen als kersvers trainer van Apoel Nicosia gericht op een oude bekende van FC Utrecht. Tommy Oar kan zijn loopbaan voortzetten op Cyprus, meldt ESPN althans.

Oar speelde tussen 2010 en 2015 voor FC Utrecht, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde. De 25-jarige Australiër vertrok vervolgens naar Championship-club Ipswich Town, voordat hij terugkeerde naar zijn geboorteland om voor Brisbane Roar te gaan spelen.

Oar vliegt maandagavond van Brisbane naar Cyprus, waar hij de medische keuring ondergaat en de laatste puntjes op de i worden gezet. De linkshalf, 34-voudig international, heeft een ontsnappingsclausule van 350.000 euro in zijn contract en dat is Apoel bereid te betalen. Hij moet de Griekse huurling Giannis Gianniotas van Olympiakos vervangen.

Been werd eind mei aangesteld als nieuwe trainer van Apoel. Hij neemt met de Cyprioten deel aan de voorronde van de Champions League.

Update 20 juni 22:34 uur: Het is definitief: Tommy Oar speelt de komende twee jaar voor het Cypriotische APOEL Nicosia. Het management van de oud-speler van FC Utrecht laat dinsdagavond weten dat de deal rond is. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws