Update: Krul-concurrent vertrokken: huurdeal met Anderlecht beklonken

Update: Krul-concurrent vertrokken: huurdeal met Anderlecht beklonken

22-06-2017 12:54
26

Goed nieuws voor Tim Krul. De doelman van Newcastle United ziet een concurrent vertrekken bij de club. Matz Sels keept volgend seizoen voor het Belgische Anderlecht.

Dat meldt Het Laatste Nieuws dinsdag. Sels (25) legde maandag in het geheim medische testen af in België voor zijn uitleenbeurt van één seizoen. Anderlecht moet diep in de buidel tasten om Sels binnen te halen. Het volledige loon van de Newcastle-goalie moet worden overgenomen. Sels verdient in Engeland meer dan anderhalf miljoen euro.

Ook Krul werd genoemd als mogelijke versterking van de Belgen. De doelman leek aanvankelijk op weg naar de uitgang van Newcastle, maar mag wellicht toch nog even blijven in Engeland. De promovendus verhuurde Krul het afgelopen seizoen aan Ajax en AZ.

Krul speelde het afgelopen seizoen niet zijn beste jaar in zijn carrière. Bij Ajax kwam hij nooit aan de bak en bij AZ kreeg hij met name in het begin veel tegendoelpunten om z'n oren. Aanvankelijk zag Newcastle het niet meer zitten in de sluitpost, maar met het vertrek van Sels komt daar mogelijk verandering in.

Update 22/06 12.54: Sels zet zijn loopbaan inderdaad voort bij Anderlecht. Dondermiddag is de doelman gepresenteerd in Brussel. Sels wordt door Paars Wit voor één jaar gehuurd. Onlangs meldden Engelse media dat ook Krul in beeld was bij de kampioen van België. Die overstap kan de Nederlandse doelman nu sowieso uit het hoofd zetten.