Supporters Vitesse zijn woest op KNVB: Dat vinden wij niet acceptabel'

Supporters Vitesse zijn woest op KNVB: "Dat vinden wij niet acceptabel'

20-06-2017 13:50
117

De supportersvereniging van Vitesse is boos op de KNVB. De Nederlandse voetbalbond weigert namelijk maar duidelijkheid te verschaffen over de ticketverdeling van het duel om de Johan Cruijff Schaal. Bekerwinnaar Vitesse krijgt voor de clash met Feyenoord slechts 1200 kaarten. 

Dat moeten er zeker 4000 worden, vindt de supportersvereniging. "Wij willen ons recht om met voldoende Arnhemse supporters aanwezig te kunnen zijn", luidt de verklaring tegenover de Gelderlander. Op zaterdag 5 augustus spelen Feyenoord en Vitesse tegen elkaar in De Kuip. De landskampioen heeft het zogenaamde thuisrecht. De KNVB heeft dat zo besloten, omdat de opkomst bij de Johan Cruijff Schaal de laatste jaren vies tegenviel. 

"Na overleg met Vitesse zijn wij ervan overtuigd dat de clubleiding in het voortraject voldoende inspanning heeft geleverd om de verschillende kanalen binnen de KNVB, gastheer Feyenoord en de lokale driehoek te bewegen open kaart te laten spelen. Dat er nog steeds geen duidelijkheid is, vinden wij niet acceptabel", gaat het statement van de supportersvereniging verder. 

"Wij claimen een reëel aantal kaarten van minimaal 4000 stuks voor onze supporters en de mogelijkheid om gezamenlijk deze wedstrijd vanuit één vak te beleven."