Lozano en Guardado 90 minuten op bank bij Mexico-zege in spectaculair duel

21-06-2017 21:58
48

Mexico heeft de tweede groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland met de hakken over de sloot gewonnen. Na een spectaculaire tweede helft stond de 2-1 eindstand op het scorebord.

De Mexicanen speelden met een B-elftal en dat was af te lezen aan het spel in de eerste helft. De ploeg oogde radeloos en mocht van geluk spreken dat Nieuw-Zeeland niet veel eerder op voorsprong was gekomen. Leeds United-spits Chris Wood miste twee enorme kansen alvorens hij voor rust alsnog de 0-1 binnenschoot.

Dat was ook de ruststand en na de pauze stapte Mexico als een andere ploeg het veld op. Een stormloop op het doel van Nieuw-Zeeland leidde uiteindelijk tot de 1-1 van Benfica-spits Raúl Jiménez, vlak nadat Wood uit de counter nog een enorme kans op de 0-2 kreeg.

Mexico bleef aandringen en kwam zeventien minuten voor tijd op voorsprong door een goal van Oribe Peralta. De Mexicanen, die in de eerste wedstrijd met 2-2 gelijkspeelden tegen Portugal, vergaten echter de score uit te bouwen en dat bracht Nieuw-Zeeland nog bijna terug in de wedstrijd. Een schot van PEC Zwolle-speler Ryan spatte echter uiteen op de lat, waardoor het 2-1 bleef. Bij Mexico zaten PSV'ers Andrés Guardado en Hirving Lozano negentig minuten op de bank.