De Boer naar Crystal Palace: veel bekende namen, miljoenen te besteden

De Boer naar Crystal Palace: veel bekende namen, miljoenen te besteden

22-06-2017 16:45
34

Na Amsterdam en Milaan lijkt het nu Londen te worden voor Frank de Boer. De clubloze trainer heeft een aanbieding op zak van Crystal Palace. Met wat voor selectie krijgt De Boer te maken op Selhurst Park? En op welke posities is er sowieso versterking nodig? VoetbalPrimeur zocht het uit.

The Eagles hebben een hectisch seizoen achter de rug in de Premier League. Alan Pardew kreeg na een reeks beroerde resultaten zijn congé in december en diens opvolger Sam Allardyce hield het – ondanks een contract tot medio 2019 – in mei weer voor gezien. Afgelopen maand werden er tal van kandidaten gelinkt aan de vacature in Londen.

Sinds de promotie naar het hoogste niveau van Engeland in 2013 weet Palace zich al vier seizoenen op rij te handhaven. De veertiende plek van afgelopen jaargang stelde de clubleiding teleur, vooral omdat er in zomer fors was geïnvesteerd in onder meer aanvallers Christian Benteke (30 miljoen euro) en Andros Townsend (16 miljoen euro).

De selectie van The Eagles loopt met name in defensief opzicht niet over van kwaliteit. Wayne Hennessey is een degelijke doelman, terwijl backup Steve Mandanda volgens Engelse media bezig is met een vertrek. Liverpool-huurling Mamadou Sakho deed het tijdens de tweede seizoenshelft uitstekend en fans van Palace zouden dolgraag zien dat hij definitief wordt ingelijfd, maar de Fransman – die overigens een zware knieblessure heeft – is simpelweg onbetaalbaar. Een nieuwe centrale verdediger staat ongetwijfeld hoog op het verlanglijstje. 

Van Aanholt
Een bekende naam in de achterhoede is Patrick van Aanholt. De zesvoudig Oranje-international verkaste in januari 2017 van Sunderland naar Londen, in het kielzog van zijn voormalig manager Allardyce. Linksback Van Aanholt wist ook namens zijn nieuwe club het doel weer makkelijk te vinden: elf competitieduels, twee goals. Andere gezichten in de achterhoede van Palace: James Tomkins, Pape Souaré, Joel Ward, Martin Kelly en Scott Dann.

Niet alleen Van Aanholt maakte in januari de overtap naar Palace. Er werd ook diep in de buidel getast voor Luka Milivojević. De Servische controleur kostte zo’n 16 miloen euro. Grote blikvanger op het middenveld is Yohann Cabaye. De Fransman was jarenlang basiskracht van Frankrijk en verdiende in 2014 een fraaie transfer van Newcastle United naar Paris Saint-Germain. Nu geeft de 31-jarige spelmaker vorm aan het voetbal van Palace.

Spelers als James McArthur, Lee Chung-yong, Jordan Mutch en Joe Ledley – die ene met de karakteristieke baard – zijn de mannen die op het middenveld het vuile werk opknappen. Aanvoerder Jason Puncheon loopt al sinds de promotie in 2013 rond bij de club. Ook hij is zeker geen wereldvoetballer. Volgens de BBC heeft voorzitter Steve Parish tijdens gesprekken met De Boer aangegeven dat er in de zomer de nodige miljoenen beschikbaar zijn om de selectie te versterken. De Nederlander lijkt er in ieder geval verstandig aan te doen om het middenveld van een kwaliteitsinjectie te voorzien.

Prima aanval
De vleugels van Palace zijn goed bezet. Townsend werd een jaar geleden overgenomen van Newcastle United en rechtsbuiten Wilfried Zaha heeft een prima seizoen achter de rug. Hij groeide uit tot international van Ivoorkust, maakte zeven doelpunten en verlengde tot grote vreugde van alle Palace-fans zijn contract onlangs met vijf jaar. Onder meer Tottenham Hotspur en Arsenal zaten achter de buitenspeler aan. Een degelijke concurrent voor Townsend en/of Zaha zou geen overbodige luxe zijn.

Stormram Benteke maakte tijdens zijn debuutseizoen op Selhurst Park vijftien goals in 36 officiële duels. De international van België is zeker van zijn plek op 9. Connor Wickham speelt sinds 2015 voor Palace. De 24-jarige Engelsman heeft zijn stempel van supertalent nooit kunnen waarmaken.