'Zag mezelf als Eindhoven-trainer, maar toen stond ik ineens daar op het lijstje'

'Zag mezelf als Eindhoven-trainer, maar toen stond ik ineens daar op het lijstje'

23-06-2017 07:25
6

Robert Molenaar is blij verrast dat hij de nieuwe trainer van Roda JC is geworden. De 48-jarige Zaandammer onthult dat hij aanvankelijk bij een heel andere club op een baan aasde.

Molenaar belde daarvoor zelf met Harm van Veldhoven. "Ik zag mezelf wel als trainer van FC Eindhoven en hij was daar de technische man", zegt hij in de Limburger. "Harm vertelde dat hij naar Roda zou gaan en toen stond ik ineens daar op het lijstje. De afgelopen twee weken waren stressvol. Onderhandelen vind ik helemaal niet leuk en de club zal zich op meer dan één kandidaat richten. Dan ga je toch denken: wat als ik het niet word? Wat dan? Daarom was de opluchting ook wel groot."

"Er was nog één vacature in de Eredivisie en die baan heb ik kunnen bemachtigen", vervolgt Molenaar. "Is toch een ander niveau dan de Jupiler League. Je bent veel meer boven de radar. Ik vind Roda JC een prachtuitdaging. Zwaar, jazeker, maar ik denk dat Marcel Keizer het bij Ajax zwaarder valt om de succesvolle Peter Bosz op te volgen."

Molenaar denkt dat hij goed bij Roda past. "Al in het eerste gesprek met technisch directeur Harm van Veldhoven werd duidelijk dat Roda JC terug wil naar de basis. Als je een wolkenkrabber wilt neerzetten, moet je eerst een stevige fundering hebben. Nu kan gebouwd worden." De doelstelling is handhaving. We moeten terug in spelersbudget en dus zullen we het team ordentelijk en creatief moeten samenstellen. Maar het streven is dus aansprekend voetbal."

No Poll