'Moeilijk voor Drenthe, zeker als je weet waar hij vandaan komt. Doodzonde'

'Moeilijk voor Drenthe, zeker als je weet waar hij vandaan komt. Doodzonde'

23-06-2017 13:28
36

Foppe de Haan baalt ervan dat Royston Drenthe sportief nooit de vruchten heeft kunnen plukken van het gewonnen jeugd-EK van 2007. Vrijdag is het precies tien jaar geleden dat Jong Oranje zich tot Europees kampioen kroonde.

De inmiddels 73-jarige De Haan was als bondscoach de architect van het Nederlandse succes. In de finale werd Jong Servië met 4-1 weggeblazen, maar in de jaren die volgden kon vrijwel geen enkel Oranje-talent die lijn doortrekken. Het beste voorbeeld is Drenthe, die na het EK naar Real Madrid verkaste, maar inmiddels is gestopt.

"Royston was geweldig in vorm dat EK. Ik had een goede relatie met hem en kon hem net op de juiste manier raken. Daarna is hij slachtoffer van zichzelf geworden", vertelt De Haan aan Voetbal International. "Hij vertrok als twintigjarige jongen naar Real Madrid voor een enorm bedrag en daar ging hij vele miljoenen verdienen."

"Dat is ook hartstikkene moeilijk om daar mee om te gaan, zeker als je ziet waar hij vandaan kwam. Hij heeft nooit geleerd om met centen om te gaan. Doodzonde, want hij had geweldig veel talent. Ik sprak hem pas nog, ook toen was het weer gezellig", besluit de Fries.