In het kort: 'Nelson Mandela tekent contract bij Bundesliga-club'

In het kort: 'Nelson Mandela tekent contract bij Bundesliga-club'

23-06-2017 17:45
12

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Mandela tekent bij Frankfurt
Nelson Mandela heeft volgens Bild een contract getekend bij Eintracht Frankfurt. Nee, dit is geen grap. De 18-jarige spits uit Nigeria, die dus vernoemd is naar de in 2013 overleden Zuid-Afrikaanse oud-president, tekent bij de Duitsers zijn eerste profcontract. Een speler om in de gaten te houden!

Mascot Workwear hoofdsponsor Roda JC
Roda JC heeft in Mascot Workwear een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De club heeft een akkoord over twee seizoenen bereikt met het bedrijf, dat een plek op het shirt van Roda JC krijgt. Beide partijen hebben de intentie om na de twee jaar langer met elkaar door te gaan. Mascot Workwear is een Deens bedrijf dat werkkleding en veiligheidsschoenen ontwikkelt.

Vitesse Onder 19 heeft nieuwe trainer
Ben van Dael is de nieuwe trainer van Vitesse Onder 19. De oefenmeester stond afgelopen seizoen als hoofdtrainer aan het roer bij Fortuna Sittard. Van Dael is bij Vitesse Onder 19 de opvolger van Nicky Hofs, die volgend seizoen assistent is van Vitesse-hoofdtrainer Henk Fraser. Van Dael was eerder actief bij VVV-Venlo, waar hij assistent-trainer was en in de jeugd werkte.

Bastia degradeert twee keer in één seizoen
Bastia komt volgend seizoen uit op het derde niveau van Frankrijk. De club degradeerde afgelopen seizoen uit de Ligue 1 naar de Ligue 2, maar vanwege de financiële situatie van de ploeg mag het niet uitkomen op het tweede niveau. De club liet via de officiële kanalen weten dat het niet voldoet aan de eisen van het DNCG, dat de financiële situatie van Franse clubs in de gaten houdt.