'Chelsea zet heel wat spelers op de verhuurlijst, ook Belg mag weg'

'Chelsea zet heel wat spelers op de verhuurlijst, ook Belg mag weg'

23-06-2017 17:30
12

Michy Batshuayi beleefde lange tijd weinig plezier aan zijn transfer naar Chelsea. Pas aan het einde van het vorige seizoen kon hij heel even zijn stempel drukken in Londen. Toch lijkt hij aankomend seizoen ook niet meteen te moeten hopen op een basisplaats, maar volgens Metro is er nu een uitweg.

Chelsea wil Batshuayi volgens het medium één seizoen uitlenen. Tot nu toe stonden The Blues altijd onwelwillend tegenover een verhuurperiode, maar dat is nu veranderd. In het verleden probeerde West Ham United al tevergeefs om Batshuayi te huren.

Batshuayi zelf staat ook open voor een (tijdelijk) vertrek uit Londen. "Nog zo'n seizoen bij Chelsea? Nee, daar bedank ik voor. Iedereen weet dat ik moet spelen. Het WK staat voor de deur. Ik wil klaar zijn", liet de aanvaller eerder al verstaan. 

Naast Batshuayi mogen nog heel wat spelers tijdelijk weg bij Chelsea. Het gaat om Nathaniel Chalobah, Kurt Zouma, Ruben Loftus-Cheek en Lewis Baker. Ook Tammy Abraham mag op huurbasis weg. Hij was in beeld bij Anderlecht, maar lijkt nu voor Swansea City te kiezen.